Σελίδες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Τα μικρομέγαλα Νέα έχουν συνδράμει  με περίπου 50 βίντεο στην προπαγάνδιση των θέσεων του ΕΠΑΜ ,μπορείτε πολύ ευκολα να τα βρείτε στο διαδίκτυο .
Εξ αιτίας  όχι των βασικών πολιτικών προταγμάτων, που ενστερνιζόμαστε , αλλά λόγω της πολιτικά αποκλίνουσας συμπεριφοράς μιας ομάδας στελεχών του , που τείνει να γίνει κυρίαρχη συμπεριφορά , λόγω της αποχώρησης σημαντικών στελεχών που αντιδρούσαν μέχρι τώρα , είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε την κριτική  που δέχεται το ΕΠΑΜ σήμερα από αυτά τα στελέχη , αλλά και να στιλιτεύσουμε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές κατά την γνώμη μας συμπεριφορές .

Έτσι θα δημοσιεύσουμε μια σειρά κειμένων και βίντεο και από τις δυο πλευρές κάποτε, κάποτε σχολιάζοντας

Ξεκινώντας λίγο ανορθόδοξα δημοσιεύουμε το πολύ κατατοπιστικό κείμενο του Δ Μενδρινού ,όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να ακολουθήσετε τα λινκ για περαιτέρω τεκμηρίωση


Σχόλιο στο "Σχετικά με την πρόταση των συναγωνιστών του πυρήνα Θήρας - του Γ. Γεωργή, π. Νέας Ιωνίας"
(
http://www.epamhellas.gr/2016/06/12σχετικά-με-την-πρόταση-των-συναγωνιστ/)
Σημείωση: το σχόλιο το έχω προσθέσει από εχθές το πρωί, 12/06/2016,  στην σελίδα του κειμένου του συναγ. Γεωργή αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα. Στην προσπάθεια μου να το ξαναπροσθέσω βγάζει το μήνυμα «Διπλό σχόλιο»,  άγνωστο γιατί….


Το ήθος μου και ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπει να απαντήσω λεπτομερώς στο κείμενο αυτό. Ένας προσυνεδριακός πολιτικός διάλογος προϋποθέτει θετική διάθεση, την οποία ο συναγωνιστής Γεωργής δεν διαθέτει. Γι αυτό και δεν ζητά διευκρινήσεις στο κείμενο των μελών του πυρήνα Θήρας αλλά το καταλαβαίνει με τον δικό του τρόπο και προχωρά σε αρνητική προπαγάνδα εναντίον του. Φυσικά και δεν αναφέρει την δική του πρόταση, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί η βασική του αποστολή είναι να αποδυναμώσει την πρόταση μας ενόψει του Συνεδρίου.
Για την ιστορία πάντως οφείλω να αναφέρω ότι ο πυρήνας Θήρας ήταν πάντα ξεκάθαρος και τοποθετούνταν πάντα δημόσια. Δεν κρύφτηκε ποτέ σε συνομιλίες στο facebook, δεν βγήκαμε στην τηλεόραση για με τον Σταθάκη, ούτε θεωρήσαμε ότι το Ελεγκτικό έπρεπε να κάτσει με σταυρωμένα χέρια, ούτε διαφημίσαμε τρομοκρατικές λογικές (αναφέρεται στην αφίσα που δημοσίευσε ο συναγ. Κατσαρός από την Σύρο, η οποία στάθηκε αφορμή για να διαλυθεί από την νυν Πολιτική Γραμματεία ο ενεργός πυρήνας Σύρου και ενώ η ίδια αφίσα είχε στο παρελθόν αναρτηθεί πάλι στο facebook από την συναγ. Κάλι Δραμιτίνου με like του συναγ. Λάμπρου Μπακόλα, μέλος της ΠΓ, δίχως όμως τότε να υπάρχουν αντιδράσεις;). Αναρωτιέμαι γιατί ο συναγ. Γεωργής τα αναφέρει όλα αυτά σε ένα κείμενο που αφορά τον πυρήνα Θήρας. Έχει κάποιες αποδείξεις για εμάς ή απλώς δημιουργεί εντυπώσεις εναντίον μας; Όλοι γνωρίζουν τις αιτιάσεις του πυρήνα Θήρας για έκτακτο συνέδριο λόγω αντικαταστατικής και αντιδημοκρατικής, κατά την γνώμη μας, λειτουργίας της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, μέλος της οποίας είναι ο Γ. Γεωργής. Όλοι γνωρίζουν την δημόσια κριτική μου απέναντι στην προσπάθεια της Πολιτικής Γραμματείας να δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο κομματικό μηχανισμό και να πετάξει έξω όσους διαφωνούν. Και όσο αφορά το προηγούμενο Συνέδριο του ΕΠΑΜ το κείμενο μου «Πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ το άνοιγμα στην κοινωνία»   (http://www.epamhellas.gr/2015/08/10/πρέπει-να-γίνει-αμεσα-το-άνοιγμα-στην-κ/) στις 10/08/2015 είναι ακόμα αναρτημένο.
Όσο αφορά, τώρα, την κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πυρήνας Θήρας τοποθετούταν δημόσια από την πρώτη στιγμή, απλώς μάλλον ο συναγωνιστής δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την δράση του πυρήνα. Του προτείνω, λοιπόν, να παρακολουθήσει εδώ https://www.youtube.com/user/epamsantorinis/videos τις δημόσιες τοποθετήσεις μας.
Είναι πάντως ξεκάθαρη η προσπάθεια εναντίον μας. Πρώτα ο Όθωνας Κουμαρέλλας μέσω email, τώρα ο Γιώργος Γεωργής. Περιμένω ότι και άλλοι θα ασχοληθούν μαζί μας και θα μας κατηγορήσουν. Είμαστε, λίγοι, στον πυρήνα Θήρας και όχι συνηθισμένοι σε τέτοιο κλίμα. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η εμπειρία από άλλους κομματικούς μηχανισμούς και η αριθμητική υπεροχή. Ακόμα και αν εξασφαλιστεί η ισηγορία στο 5ο Συνέδριο, δηλαδή να έχουν όλοι τον ίδιο χρόνο να μιλήσουν (κάτι που δεν έχει συμβεί στα προηγούμενα Συνέδρια αφού δίνεται πολύ περισσότερος χρόνος στον συν. Καζάκη) τότε και πάλι θα είναι δύσκολο είναι να εξηγήσουμε λεπτομερώς την άποψη μας. Ελπίζουμε, όμως, να γίνει εποικοδομητικός προσυνεδριακός διάλογος.
Τέλος, όσο αφορά εμένα, δεν φοβάμαι την δημόσια αντιπαράθεση με κανένα. Μόλις προχθές άλλωστε επιδίωξα να αντιπαρατεθώ στο e-roi με τον συναγ. Καζάκη, όταν τον άκουσα για ακόμα μια φορά (https://youtu.be/h3tsSAIlZ0o?t=1815), να προσβάλει πρώην συναγωνιστές και συναγωνίστριες, χαρακτηρίζοντας τους «περιττώμ…» (ούτε να γράψω δεν μπορώ την λέξη) αλλά δεν μου επιτράπηκε να βγω στον αέρα. Όσοι, όμως, από τον πυρήνα καταφέρουμε και έρθουμε στο προσεχές Συνέδριο είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την μάχη. Δεν θα χαρίσουμε σε κανένα τα πέντε τελευταία χρόνια.

Καλό συνέδριο σε όλους,
Δημήτρης Μενδρινός (μέλος του πυρήνα Θήρας)
Υ.Γ.
1) Το σχόλιο που έγινε στο facebook που εντόπιζε  πολιτική σύγχυση στα λεγόμενα του Δημήτρη Καζάκη, έγινε με αφορμή το άρθρο του «Μπορεί να γίνει βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας;» (http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_6.html)και είναι το εξής:
«Το άρθρο της WS Journal μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.wsj.com/.../imf-wants-eurozone-debt-relief-for...

Δεν αναφέρεται πουθενά για διαγραφή χρέους, πόσο μάλλον για μονομερή ενέργεια της Ελλάδας. Και το ίδιο λέει και ο Δ. Καζάκης στο άρθρο του "...Σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συζητήσεις για το χρέος της Ελλάδας, τους οποίους επικαλείται η 
WSJ, το ΔΝΤ επιθυμεί οι λήξεις των ομολόγων να επεκταθούν έως το 2080. Επιπλέον, το Ταμείο εισηγείται τα επιτόκια για τα δάνεια της Ευρωζώνης να είναι σταθερά για τα επόμενα 30 έως 40 χρόνια στο 1,5%, με όλες τις αποπληρωμές τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων."
Παρακάτω, όμως, λέει "Η πρόταση αυτή - αν και δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους επί της ουσίας - είναι ότι καλύτερο έχει κατατεθεί στο τραπέζι από μεριάς των δανειστών. Μιας και η πρόταση αυτή ουσιαστικά θέτει το ζήτημα της μονομερούς διαγραφής τουλάχιστον ενός σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους της χώρας. Μονομερούς γιατί δεν περιλαμβάνει τα καταστροφικά για την Ελλάδα "αντισταθμιστικά οφέλη" για τους δανειστές σαν κι αυτά του 2012."
Εδώ είναι και το θέμα: α) Που η πρόταση θέτει το ζήτημα διαγραφής χρέους; β) Από που και ως που μονομερής θεωρείται η διαγραφή που δεν περιλαμβάνει μνημόνια;
Το να χρησιμοποιεί την πρόταση του ΔΝΤ για να κάνει επίθεση στην κυβέρνηση είναι λάθος. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο πολιτικά ορθοί. 
Ο Καζάκης, λοιπόν, εδώ και βρίσκεται σε πολιτική σύγχυση και τα πολιτικά συμπεράσματα που βγάζει είναι αποπροσανατολιστικά αφού το άρθρο του αναπαράγεται από το ΕΠΑΜ και τους ΕΠΑΜίτες.
Και βέβαια η λύση δεν είναι η διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ αλλά η ανακοίνωση σε όλους ότι το χρέος είναι παράνομο και ότι η Ελλάδα δεν το αναγνωρίζει.»
2) Σχόλιο έγινε από εμένα προσωπικά και για την πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμπορεύεται λαθραία τον τίτλο και τον αγώνα του ΕΠΑΜ»  (http://www.epamhellas.gr/2016/06/10/δεν-επιτρέπουμε-σε-κανέναν-να-εμπορεύ/) αλλά ενώ το έγραψα στην σελίδα της ανακοίνωσης, ωστόσο δεν δημοσιεύτηκε, άγνωστο γιατί. Το σχόλιο ήταν το παρακάτω:
«Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ βγάζει ανακοίνωση βασιζόμενη σε δημοσίευμα μίας μόνο εφημερίδας; Γιατί άλλο δημοσίευμα (http://www.ertopen.com/news/ellada/item/39524-prwtoboylia-gia-thn-idrysh-kinhshs-gia-thn-apodesmeysh-apo-thn-ee) παρουσιάζει διαφορετικά την σύσκεψη.
Γιατί δεν ψάχνει, όμως, να βρει και το αρχικό κάλεσμα; Στο κείμενο αυτό (http://www.pandiera.grσυγκρότηση-πρωτοβουλίας-για-την-αποδ/) που ακριβώς αναφέρεται ότι η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία της «αριστεράς» μόνο;
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτική στις ανακοινώσεις της. Εκτός αν έχει άλλα στοιχεία στην διάθεση της, τα οποία δεν εμπεριέχονται στην παραπάνω ανακοίνωση και τα οποία πρέπει να τα ανακοινώσει άμεσα για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Αν, όμως, δεν έχει, τότε είναι υπόλογη στο γιατί δεν έστειλε το ΕΠΑΜ επίσημο αντιπρόσωπο στην εν λόγω πρωτοβουλία για να μιλήσει για τα προτάγματα του, με γνώμονα την ενότητα του Ελληνικού λαού. Θα πρέπει, επιπλέον, να εκδόσει διορθωτική ανακοίνωση που να αναφέρεται στα πραγματικά γεγονότα και όχι σε δημοσιεύματα. Και θα πρέπει να το κάνει αυτό σε μια περίοδο που πλησιάζει το 5ο συνέδριο του ΕΠΑΜ και θα έπρεπε οι κινήσεις της να είναι πιο προσεχτικές μιλώντας εξ’ ονόματος όλου του ΕΠΑΜ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου