Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ... νο 2

Βοηθάμε τον πολιτικό διάλογο του ΕΠΑΜ δημοσιεύοντας ότι δεν δημοσιεύεται  αλλού...

(http://www.epamhellas.gr/2016/06/05/το-επαμ-και-η-ανάγκη-για-ένα-δημοκρατικ/), ως απάντηση στα όσα καταθέτει ο Όθωνας Κουμαρέλλας αλλά δεν μπορεί να δημοσιευτεί, όπως βλέπετε και από την φωτογραφία. Θέλω να πιστέψω ότι, 15 ημέρες πριν το Συνέδριο, υπάρχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στην σελίδα του ΕΠΑΜ με αποτέλεσμα τα σχόλια να μην μπορούν να δημοσιευτούν πάντα.
Σχόλιο: Μια πολιτική πρόταση καταθέσαμε και κοίτα αντίδραση. Τέτοια πολεμική εναντίον της είναι πρωτοφανής. Και τι αφορούσε η πρόταση; Αφορούσε την οριζόντια και συνεχή επικοινωνία των πυρήνων του ΕΠΑΜ , την εκλογή μόνο ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου από το 5ο Συνέδριο και τα συχνά δημοψηφίσματα από την βάση.
Περιλάμβανε, όμως, και την μη συμμετοχή του ΕΠΑΜ σε εκλογές που θα προκηρυχθούν από το καθεστώς κατοχής, νέο ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος σε δύο(2) χρόνια από τώρα εφόσον δεν επιτύγχανε τους πολιτικούς του στόχους (γιατί αυτό σημαίνει «…Αν το κίνημα δεν επιτύχει τον στόχο του μέχρι τότε, τότε οφείλει να διαλυθεί και, ίσως, να αναγεννηθεί εκ νέου λαμβάνοντας υπόψη τις αστοχίες και τα προβλήματα και ανανεώνοντας το έμψυχο δυναμικό.») και γραπτή δέσμευση όσων λέμε προφορικά, δηλαδή διαγραφή δανείων και χρεών.
Είναι τέχνη, όμως, η αποδόμηση κειμένων και η αρνητική προπαγάνδα και κάποιοι είναι πολλοί καλοί σε αυτό. Δεν θα συνεχίσω να παίζω το παιχνίδι τους.
Ας τα πούμε, λοιπόν, και διαφορετικά.
Στις 17 Ιανουαρίου 2015, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ στο ενημερωτικό σημείωμα απόρριψης της πρότασης έκτακτου Συνεδρίου, ανέφερε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη ήταν 1336 και οι ενεργοί πυρήνες 89.
Και από όσα υποστηρίζουν τα μέλη της ΠΓ, τα περισσότερα μέλη του ΕΠΑΜ ενστερνίστηκαν το οργανωτικό σχέδιο και ότι εγώ και κάποιοι άλλοι ανήκουμε στους αντιρρησίες που δεν σεβαστήκαμε την πλειοψηφία και δεν θα έπρεπε να συνεχίσουμε να μιλάμε. Ότι ήμασταν μια μικρή μειοψηφία.
Εντάξει λοιπόν. Ας τα αποδείξει αυτά η Πολιτική Γραμματεία στο προσεχές συνέδριο. Αν πέτυχε στο έργο της, αν αυξήθηκε αριθμητικά το Μέτωπο, αν υπάρχει κλίμα ομόνοιας στο εσωτερικό του, αν το επίπεδο οργάνωσης βελτιώθηκε και αν τα όσα υποστηρίζουμε είναι λάθος, τότε δεν πρέπει να ανησυχεί. Ποιος δεν θέλει ένα ΕΠΑΜ οργανωμένο, μαζικό, σε θέση μάχης; Ας μας αποδείξει στην πράξη ότι είμαστε λάθος στις εκτιμήσεις μας. Ας γεμίσει η αίθουσα του Συνεδρίου από ΕΠΑΜίτες και ΕΠΑΜίτισσες  (στο προηγούμενο συνέδριο ήταν παρόντα, τουλάχιστον μία ημέρα, 222 μέλη) με όρεξη και νέες ιδέες και ας πάμε τον πολιτικό διάλογο ένα βήμα παραπέρα.
Και αν φυσικά οι συναγ. Κουμαρέλλας και Γεωργής είναι τόσο καλοί στο έργο τους τότε θα βρουν την ανταπόκριση από τα μέλη του ΕΠΑΜ και θα ξαναεκλεγούν. Οι 15 και 16 αντίστοιχα ψήφοι (σε σύνολο 161 ψηφισάντων) που πήραν στο προηγούμενο Συνέδριο θα αποτελέσουν για αυτούς μια κακή παρένθεση.

Τέλος, για την ιστορία και επειδή εγώ προσωπικά μιλώ με στοιχεία και αποδείξεις , παραθέτω και το παρακάτω απόσπασμα από την διάλεξη για την Δημοκρατία:https://youtu.be/jANDmrHMUwE?list=PL92vCae7rJHM1G1huc2YKO2uWVxOQWhyq&t=11246.
Ακούστηκε, μεταξύ άλλων, από τον συναγ. Καζάκη ότι στο ΕΠΑΜ στα κεντρικά ζητήματα πολιτικών επιλογών γίνονται δημοψηφίσματα. Το αν θα κατέβει, δηλαδή, το ΕΠΑΜ στις εκλογές και το αν θα συνεργαστεί με κάποιον άλλο φορέα επιλέγεται από το σύνολο των μελών.
Ποια ήταν η αντίδραση του συναγ. Γεωργή; Καμία! Ο συναγωνιστής σιωπηλά δέχθηκε, για να μην εκθέσει τον γγ, αυτό το ψέμα αφού όλοι ξέρουμε ότι τα δημοψηφίσματα στο ΕΠΑΜ τελείωσαν στο προηγούμενο Συνέδριο. Το ΕΠΑΜ κατέβηκε στις εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015 δίχως να ρωτηθούν τα μέλη και προχώρησε σε συζητήσεις με την ΛΑΕ πάλι χωρίς να ρωτηθούμε. 
Στα λόγια, λοιπόν, και στα κείμενα μας όλοι δημοκράτες είμαστε.
Η πράξη όμως το αποδεικνύει;

Ο συναγωνιστής σας και μέλος του πυρήνα Θήρας,
Δημήτρης Μενδρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου