Σελίδες

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το τέλος της ΕΕ πλησιάζει ...





Ο φερετζές της  ναζιστικής ένωσης έχει πέσει, το προκάλυμμα που μίλαγε για αδελφοσύνη , ελευθερία ισότητά και αλληλεγγύη  επιτέλους έχει πέσει . Η επιβολή του κοινού νομίσματος και κοινών νόμων σε εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και εντελώς διαφορετικούς οικονομικούς χώρους ολοένα και περισσότερο δείχνει τον παραλογισμό του συστήματος.


Πρόκειται για ένα μονοπώλιο έκδοσης χρήματος από υπερεθνικούς κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εκμεταλλεύονται χωρίς ντροπή λαούς και κράτη .


Ο σκοπός πίσω από όλα αυτά είναι η κατεδάφιση των εθνικών κρατών και έχει την πηγή του σε ένα καρτέλ συμφερόντων μεγάλων οικονομικών και υπερεθνικών εταιρειών και βιομηχανιών


Το κοινό μυστικό είναι το εξής εντυπωσιακό : Η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία είναι κρυμμένη επιμελώς μέσα στις συνθήκες της ένωσης . Αυτό που σκοπεύουν , είναι η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας  ΠΑΝΤΟΥ !.


Η πλειοψηφία της ευρωπαϊκής αριστεράς είναι εξωφρενικά προδοτική καλύπτοντας  με κυνισμό τα νεοφιλελεύθερα “οράματα της παγκοσμιοποίησης ” σαν “διεθνισμό” και προδίδοντας ασύστολα τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων .


Οι λαοί προσπαθούν να αντισταθούν στην κοινωνική καταστροφή , όλα αυτά τα χρόνια με πολλούς τρόπους . Διοργανώθηκαν τεράστιες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις ,συντονίστηκαν και συντονίζονται ενέργειες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ,χιλιάδες ομάδες δρουν αυτόνομα κοινωνικά και με ακτιβισμό πολλές φορές ,τέλος ιδρύθηκαν μεγάλες και μικρότερες οργανώσεις και νέα πολιτικά κόμματα  που ναι μεν δεν έχουν σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και αποτελούνται από ετερογενείς ομάδες , αλλά όλοι εργάζονται ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, την λιτότητα και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους.


Τα γεγονότα δείχνουν ότι το τέλος της ΕΕ και του ευρώ επέρχεται αναπότρεπτα αδυσώπητο, αν και χωρίς δυνατότητα προς το παρόν χρονική πρόβλεψης της εξέλιξης του φαινομένου .
Οι πρακτικές των «μένουμε Ευρώπη» , όσο και η κρυφή «ναζί» ιδεολογία ,αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα
Νέες κοινωνικές δυνάμεις κάποια στιγμή θα πάρουν τα «ηνία». οι δυνάμεις αυτές έχουν διαφορετική ταξική διαστρωμάτωση ,διαφορετικές οργανωτικές αρχές και πολλές φορές διαφορετικούς στόχους . είναι αλήθεια πως κάποιες από αυτές τις ομάδες είναι ακροδεξιάς ιδεολογίας ενάντια στους ξένους ,αλλά υπάρχουν και δημοκρατικές δυνάμεις, κινήματα που παλεύουν για δημοκρατία ,εθνική κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη . Η απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης δεν είναι κάτι εύκολο. 

Τι χρειαζόμαστε τελικά;
Χρειαζόμαστε θαρραλέους πολιτικούς σχηματισμούς με ξεκάθαρους στόχους και σαφή αντίθεση στην νεοφιλελεύθερη «αλητεία». χρειαζόμαστε ανεξάρτητες οργανωτικές δομές που δεν θα είναι εύκολο να αλλοτριωθούν όπως για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ .Μια εγγύηση για αυτό θα είναι η οριζόντια δόμηση κάθε οργάνωσης και μια ομοσπονδοποίηση των ενεργειών τους.


Λ.Κατσαρός
(με την ευκαιρία του τρίτου διεθνούς φόρουμ ευρωπαϊκού συντονισμού ενάντια στο ευρώ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου