Σελίδες

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

TTIP και Ευρώπη



Μια υπερσυνθήκη ετοιμάζεται ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική  μέχρι το τέλος του χρόνου .
Η TTIP .
Πρόκειται για το απόλυτο όπλο κυριαρχίας  επάνω σε άτομα και κοινωνίες , όλη η δουλειά της προετοιμασίας γίνεται στο σκοτάδι
Ταυτόχρονα με την συμφωνία Διατλαντικού εμπορίου την TTIP ετοιμάζεται και η CETA που είναι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ -Καναδά .
Ο μηχανισμός αυτών των συμφωνιών επιτρέπει στις εταιρείες να κάνουν καταγγελίες και να απαιτούν αποζημιώσεις όταν τα κράτη νομοθετούν ενάντια στα συμφέροντα τους ,τα δικαστήρια που δικάζουν αυτές τις αγωγές θα είναι ιδιωτικά .
Πρόκειται για μια συμφωνία - είσοδο στην κόλαση ,που ουσιαστικά μπορεί να έχει κολοσσιαίες συνέπειες για τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την υγεία του λαού  και το περιβάλλον. Ουσιαστικά η συνθήκη δίνει άνευ προηγουμένου εξουσίες σε πολυεθνικές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να ξεπεραστεί η βούληση του λαού όπως αυτή εκφράζεται από τα εθνικά κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις.

Επιπλέον  χαρακτηριστική είναι η πλήρης αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις ,ακόμη και οι ευρωβουλευτές υπογράφουν έγραφα τήρησης μυστικότητας προτού δουν τα περιεχόμενα της συμφωνίας ,Οδηγούνται σε ασφαλή αίθουσα ανάγνωσης ,απενεργοποιούνται τα κινητά τους και διαβάζουν με παρουσία φύλακα .Είναι φανερό πως ούτε διαφάνεια ούτε αντίλογος ,ούτε δημοκρατία  μπορεί να εφαρμοστεί σε τέτοιες συνθήκες  .

Μια τρίτη παγίδα ,αυτό που πολλοί στην Ευρώπη λένε «το φίδι μέσα στο χορτάρι» ,είναι  είναι η λεγόμενη  "προσωρινή εφαρμογή", όπου  η ΤΤΙΡ και η CETA θα τεθούν σε ισχύ πριν καν παρουσιαστούν  στα εθνικά κοινοβούλια. Η περίφημη  «Προσωρινή εφαρμογή» παρακάμπτει τις  εθνικές δημοκρατίες  και περιφρονεί εκατομμύρια πολίτες δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο της ναζιστικοποίησης  της Ευρώπης.

Τι γίνεται στην ΕΕ σήμερα ; πως αντιδρούν οι λαοί που είναι κάτω από την κατοχή της;
Στην Ολλανδία έχουν μαζευτεί 100.000 υπογραφές με πρωτοβουλία του σοσιαλιστικού κόμματος , για να γίνει δημοψήφισμα (χρειάζονται 300.000 ) .Αν και ένα δημοψήφισμα εκεί δεν είναι δεσμευτικό, αποτελεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που τους ανησυχεί ,ήδη ο Ομπάμα άρχισε τις νουθεσίες στους Ολλανδούς

Και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης κινούνται αν και όχι πολύ αποτελεσματικά και οι «δικοί μας του ΣΥΡΙΖΑ » έχουν στο παρελθόν εκφραστεί εναντίον της συμφωνίας διατλαντικού εμπορίου ,αλλά μάλλον το έχουν ξεχάσει , πάει πολύς καιρός μέσα στο μνημόνιο 3 .


Αν δεν φύγουμε από το ναζιστικό τρελοκομείο που λέγεται ΕΕ θα πρέπει να δούμε καλά αυτούς του εξαθλιωμένους πρόσφυγες που καταφθάνουν ,Αύριο πολύ πιθανά  θα είμαστε εμείς στην θέση τους ...

ΛΚ για τα 

και το βίντεο μας...TTIP : Συμφωνία για την κόλαση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου